Szaszłyki tatarskie
Składniki:
600 g siekanego steku wołowego, 12 cienkich plasterków słoniny, kminek, 6 ząbków czosnku, 1 filiżanka bulionu, sól, pieprz
Przygotowanie:
Obrać czosnek, ząbki rozgnieść na miazgę, dodać do siekanego mięsa wraz z kminkiem, posoli, popieprzyć. Zwilżyć dłonie wodą i formować kulki wielkości piłeczek do ping-ponga. Owinąć każdą plasterkiem słoniny i przekłuć wykałaczką. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec około 8 min skrapiając bulionem.
Gość (Gość):
ze slonia
Gość (Gość):
A w jakiej temp. trzeba piec?
Gość (Gość):
Witam bardzo serdecznie
Co do szaszłyków to moje pytanie brzmi tak jaka to ma być słonina ????????? Myślę że to powinno byc wyjaśnione ponieważ robiąc ten wspaniały przysmak można się nabawić grzechu a więc prosze o wyjasnienie pozdrawiam JSZ